
Genel Bilgiler
Kategori : Hamur İşi Tarifleri
Etnik : Çerkez Yemek Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- Yarım Kg Un
İçi İçin
- 1 Adet Kuru Soğan
- 4 Adet Patates
Hazırlanışı
Plastik orta boy bir kaba yarım kg un, 1 tatlı kaşı tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiğince su eklenerek yoğrulur. Yoğrulan hamur, iç harç hazırlanana kadar dinlendirilir. Ayrı bir tencerede 1 adet soğan küçük küçük doğranarak kavrulur üzerine biraz salça ve haşlanmış ezilmiş patateslerde eklenerek iyice harmanlanır. Hamurumuz 2 adet yufka kalınlığında açılarak bardak yardımı ile yuvarlak dilimler halinde kesilir. Kesilen dilimlerin içerisine alabileceği kadar iç harçtan konularak kapatılır. Kenarları sıkı sıkı kapatılan halujun kenar kısımlarına burgu şekli verilir (el yardımı ile). Daha önceden büyük boy herhangi bir tencereye 1,5 litre su konularak yüksek ocak ateşte kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine hazırlanmış olan halujlar atılarak 5-10 dakika pişirilir. Halujların suyu süzülerek servis tabağına alınır. Kıvamı ve görünümü mantıya benzer. Orta ocak ateşte 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip, pişmiş olan servis tabağındaki halujların üzerinde gezdirilerek dökülür.
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2644 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 441 Kcal

Teşekkürler iftara yapacağım
YanıtlaSilAfiyet Olsun :) Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSil