16 Temmuz 2014 Çarşamba

Etli Hınkal Tarifi



Genel Bilgiler
Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Etnik : Çerkez Yemek Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 75 dk
Hamuru İçin
- 750 Gr Buğday Unu
- 1 Adet Yumurta
- Kararında Su, Tuz
İçi İçin
- 2 Adet Kuru Soğan
- Yarım Kg Kuzu Kıyma
- 1 Adet Limonun Suyu
- Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Un, su, tuz ve yumurtayla sertçe bir hamur yoğrulur. Biraz dinlendirilir. Üç ayrı parçaya ayrılarak, her bir parça 2mm. Kalınlığında açılarak, isteğe bağlı büyüklükte daire şeklinde kesilir. İnce doğranmış soğan yağda öldürülür, kıyma (çiğ olarak), tuz, karabiber ve limonla iyice karıştırılır.Bu iç birkaç saat dinlendirilir. Hazırlanan bu içten bir miktar alınarak yuvarlak kesilmiş parçaların ortasına konularak,kenarları burgu olacak şekilde kapatılır. Kaynamakta olan tenceredeki suya atılır. Piştiğinde servis tabağına alınır. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla, ya da sarımsaklı sirke ile servis edilebilir. Notlar: Etli Hınkal yerine, hamur içine konulan malzemeler değiştirilerek; Peynirli Hınkal (Beyaz peynir, yumurta, dereotu, maydonaz, pul ve karabiberle) Ispanaklı Hınkal (Ispanak, soğan, tereyağı, tuz ve yumurta ile) veya, diğer sebzelerle de(kabak, ısırgan otu vb.) değişik şekilde “Hınkal” hazırlanabilir.
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 3988 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 798 Kcal



0 yorum:

Yorum Gönder

Blog'ta seninde sözün geçsin istermisin o zaman yorum bırak.