
Genel Bilgiler
Kategori : Hamur İşi Tatlı Tarifleri
Etnik : Çerkez Yemek Tarifleri
Porsiyon : -
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Çorba Kaşığı Terayağ
- 1 Fiske Tuz
- Kızatma Yağı
- Alabildiğince Un
Şerbeti İçin
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Şeker
- 1 Çorba Kaşığı Bal
Hazırlanışı
Hamur malzemesiyle sıkı bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Bu arada şerbet kaynatılır, ateşten indirmeden bal katılır. Sonra 3 parçaya ayrılır. Her biri nişasta yardımıyla, oklavayla bıçak sırtı kalınlığında açılır. Kumaş gibi katlanır, bıçakla uzun spagetti gibi kesilir. Biraz nişasta serperek havalandırılır. Kızgın yağda altın rengi kızartılır. Hepsi bir kaba alınır. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Antep fıstığıyla süslenir.
Toplam Kalori Miktarı : - Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı :- Kcal
0 yorum:
Yorum Gönder
Blog'ta seninde sözün geçsin istermisin o zaman yorum bırak.