
Genel Bilgiler
Kategori : Hamur İşi Tarifleri
Mutfak : Dünya Mutfağı
Etnik : Çerkez Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Hazırlanma : 45 dk
Malzemeler
- 1 Tatlı kaşığı Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 6 Su bardağı Un
İçi İçin
- 1 Adet Kuru Soğan
- 6 Adet Patates
- Kararında Kekik, Tuz
Kızartmak İçin
- Kararında Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Un, tuz ve su ile haluj hamurundan biraz daha yumuşak hamur yapılır. Patatesler haşlanır ve çatalla iyice ezilir.Patateslere çok ince kıyılmış soğan ,tuz ve kekik ilave edilir.Malzemeler iyice karıştırılır. Hamur üç eşit parçaya bölünür.Oklava ile açılır .Açılan yufkanın yarısına patates yayılır. Diğer yarısı üzerine kapatılır hamur ruleti ile kesilir. Bol sıvı yağda kızartılır.Afiyet olsun.
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 4388 Kcal

0 yorum:
Yorum Gönder
Blog'ta seninde sözün geçsin istermisin o zaman yorum bırak.