16 Temmuz 2014 Çarşamba

Fıccın ( Fıtcın ) Tarifi



Genel Bilgiler
Kategori : Börek Tarifleri
Etnik : Çerkez Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 75 dk
Pişirme : 45 dk
Hamuru İçin
- 1 Kg Buğday Unu
- Yarım Paket Maya
- Kararında Su, Tuz
İçi İçin
- 250 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz
Malzemeler
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Maya sıcak suda haşlanır. Tuz ve su ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Hamur kabarınca 2’ye bölünür. İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Kıyma, sarımsak ilave edilerek beraber kavrulur.Kırmızı biber ve karabiber eklenir. Hazırlanan bu iç hamura konur ve diğer parça ile kapatılır. Üstteki parçanın ortası delinir üzerine yumurtanın sarısı sürülür. Fırında 170 derecede 40-45 dk. kadar pişirilir.
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 6124 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 1021 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog'ta seninde sözün geçsin istermisin o zaman yorum bırak.